Hellend groendak te Bonheiden. Groendak van kleuterschool Gekko.

Groendak te Bonheiden: een plezier voor de kinderen.

Bij de kleuterschool Gekko in Bonheiden genieten de kleuters van prachtige groendaken.

Deze groendaken zijn te vinden op zowel platte daken als hellende daken. De hellende groendaken zijn speciaal aangelegd met sedumcassetten vanwege de steile helling. Hierdoor hebben we vanaf de speelplaats altijd een mooi groen uitzicht om van te genieten.

Het zorgt voor een aangename en natuurlijke omgeving waarin de kleuters kunnen spelen en leren. Het groendak draagt niet alleen bij aan de esthetiek, maar ook aan de beleving van de natuur op een speelse manier.

In de klaslokalen hebben kinderen een prachtig uitzicht op de groendaken. Hier leren ze de schoonheid van de seizoenen op een groendak waarderen.

De betrokkenheid van de kinderen ging verder dan enkel kijken; ze waren betrokken bij de aanleg van het groendak. Op een speelse manier kregen ze alle informatie over groendaken. En konden ze het hele aanlegproces volgen vanaf de speelplaats. Zo wordt niet alleen hun kennis over groendaken vergroot, maar ervaren ze ook het belang van duurzaamheid en natuurbehoud op een interactieve manier.

Het groene uitzicht vanuit de klaslokalen creëert een inspirerende leeromgeving en versterkt het bewustzijn van de kinderen over de natuur om hen heen.

Hellend groendak te Bonheiden, een ware make-over.

Hellend groendak te Bonheiden aanleg 2022.

In het voorjaar van 2022 kregen de schuine daken van de Gekkoschool een make-over met groendaken. Deze verandering geeft de daken een compleet nieuwe uitstraling, en je kunt ze gemakkelijk bewonderen langs de rustige weg naast de scholen.

Het aanbrengen van groendaken op hellende daken vereist speciale technieken, maar het is zeker mogelijk. Omdat schuine daken sneller uitdrogen, krijgt dit hellende groendak in de zomermaanden vroeg in de ochtend en laat in de avond een korte besproeiing met regenwater. Zo blijven de groendaken mooi en dragen ze bij aan een groenere en aangenamere omgeving rondom de school.

Hellend groendak te Bonheiden aanleggen met sedumcassetten

Hellend groendak te Bonheiden met sedumtegels.

Sedumcassettes zijn modulaire systemen die worden gebruikt voor groendaken. Ze bestaan uit voorgekweekte sedumplanten die in een tegelvorm zijn geplaatst. Deze sedumcassettes maken het eenvoudig om groendaken aan te leggen.

Sedumplanten zijn vetplanten die goed bestand zijn tegen droogte en weinig onderhoud vereisen, waardoor ze ideaal zijn voor groendak toepassingen.

Zelf een hellend groendak met sedum cassetten aanleggen, het is mogelijk.
Hellend groendak te Bonheiden aanleggen met sedumtegels

Hellend groendak te Bonheiden in de kijker.

Nieuws artikels over het groendak te Bonheiden.

HLM

Groendak voor kleuterschool GEKKO: “Pedagogische voordelen en goed voor het klimaat”

NIEUWSBLAD

Bonheiden betrekt ouders en kinderen bij klimaatambities door scholen uit te rusten met groendaken en groene speelzones

GEMEENTE BONHEIDEN

Groendak & groengevel GEBO en GEKKO

FUTUREPROOFED

Bonheiden, Groene gemeente van kop tot teen.

Laat je inspireren door de prachtige groendak projecten die we hebben gerealiseerd.

Bekijk foto’s van al onze referenties en ontdek de diverse mogelijkheden voor groendaken.
Verken de groene oases die we hebben gecreëerd en laat je eigen ideeën bloeien!

Biodivers groendak, laat je inspireren door de prachtige groendak projecten die we hebben gerealiseerd.

Volg Groendak Antwerpen op Facebook & Instagram

Recente refferenties

Zin om je eigen groendak aan te leggen. Bestel onze doe het zelf groendak pakketten

Overweeg je een groendak voor je woning, bedrijfspand, garage, magazijn, of zelfs je kippenhok?

En wil je zelf de handen uit de mouwen steken?

Bij Groendak Antwerpen bieden we handige ‘Doe het Zelf’ groendak pakketten aan, variërend van sedumcassetten tot biodiverse groendaken. Eenvoudig te bestellen per vierkante meter. Ga aan de slag, vervang grijs door groen, en geniet van de talloze voordelen van een groendak!

Onze groendak-pakketten worden compleet geleverd, inclusief beschermdoek, drainagematten, substraat en de gewenste sedum- of andere plantensoorten. Op deze manier voltooi je in één keer jouw groene dakproject. Maak van je dak een groene oase met Groendak Antwerpen!

Maak het realiseren van je groendak eenvoudig en efficiënt door een groendakpakket te bestellen via onze webshop. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een prachtig groendak, rechtstreeks bij jou thuis geleverd.