Groendak te Mechelen onder de sint Romboutstoren

Groendak te Mechelen met zicht op de mooie kathedraal.

Het groendak  te Mechelen, onder de Sint-Romboutstoren, is een groen juweel. Het is bedekt met sedummatten, rustend op een substraatlaag van 5-6 cm, een drainage en een beschermfolie. Deze groendakopbouw  biedt de sedumplantjes de ideale wortelruimte en waterbuffer, waardoor ze goed kunnen gedijen.

Tijdens de aanleg dag werd het grijze dak getransformeerd in een levendig groen landschap. Vakkundige handen legden zorgvuldig de sedummatten, waardoor een natuurlijk tapijt ontstond dat niet alleen esthetisch is, maar ook een belangrijke rol speelt in het bevorderen van biodiversiteit en het verbeteren van de omgeving.

Nu, onder de beschermende schaduw van de Sint-Romboutstoren, biedt dit groendak niet alleen een visueel aantrekkelijk aanzicht, maar draagt het ook bij aan de duurzaamheid van de stad. Het is een inspirerend voorbeeld van hoe stedelijke omgevingen kunnen worden vergroend, waardoor een gezondere en harmonieuzere leefomgeving ontstaat.

groendak te mechelen met sedumatten aanleggen
Groendak Mechelen plaatsen met sedummatten

Groendak te Mechelen aanleg met sedummatten

Groendak te Mechelen met sedummatten.

Met het aanleggen van het groendak te Mechelen met sedummatten krijg je meteen een betoverend resultaat.

Een weelderig groen landschap op het dak. Directe vergroening die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een directe bijdrage levert aan een duurzamere en levendige omgeving. Meteen genieten van de transformatie en het frisse groen!

groendak te Mechelen aanleggen en plaatsen

Laat je inspireren door de prachtige groendak projecten die we hebben gerealiseerd.

Bekijk foto’s van al onze referenties en ontdek de diverse mogelijkheden voor groendaken.
Verken de groene oases die we hebben gecreëerd en laat je eigen ideeën bloeien!

Biodivers groendak, laat je inspireren door de prachtige groendak projecten die we hebben gerealiseerd.

Volg Groendak Antwerpen op Facebook & Instagram

Recente refferenties

Zin om je eigen groendak aan te leggen. Bestel onze doe het zelf groendak pakketten

Bestel een groendak om zelf te plaatsen, doe het zelf groendakwebshop.

Overweeg je een groendak voor je woning, bedrijfspand, garage, magazijn, of zelfs je kippenhok?

En wil je zelf de handen uit de mouwen steken?

Bij Groendak Antwerpen bieden we handige ‘Doe het Zelf’ groendak pakketten aan, variërend van sedumcassetten tot biodiverse groendaken. Eenvoudig te bestellen per vierkante meter. Ga aan de slag, vervang grijs door groen, en geniet van de talloze voordelen van een groendak!

Onze groendak-pakketten worden compleet geleverd, inclusief beschermdoek, drainagematten, substraat en de gewenste sedum- of andere plantensoorten. Op deze manier voltooi je in één keer jouw groene dakproject. Maak van je dak een groene oase met Groendak Antwerpen!

Maak het realiseren van je groendak eenvoudig en efficiënt door een groendakpakket te bestellen via onze webshop. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een prachtig groendak, rechtstreeks bij jou thuis geleverd.