Daktuin te Herentals, dat is genieten van een groendak met terras

Daktuin te Herentals is een mooie exta leefruimte.

Ontdek via deze foto’s de onweerstaanbare charme van de daktuin te Herentals. Een mooi groendak waarin vaste planten en sierlijke grassen harmonieus samenkomen met het onderhoudsvriendelijke karakter van sedum.

Een groen toevluchtsoord boven de stadslucht. Deze daktuin is niet alleen een visueel genot, maar ook een rustgevende oase waar iedereen kan ontsnappen aan de hectiek van alledag. Transformeer een grauw dak tot een betoverende plek waar charme en sereniteit elkaar ontmoeten. Ontdek de allure van groen op hoogte!

Voordelen van een dakterras me daktuin te Herentals

Voordelen van de daktuin te Herentals

Ontdek de ongeëvenaarde voordelen van de daktuin in Herentals. Met een geautomatiseerd irrigatiesysteem geniet je van moeiteloos groen. Het groendak wordt jouw tweede tuin op hoogte, een oase van rust en natuur boven de stad. Het dakterras transformeert niet alleen het uitzicht maar ook de leefruimte, waardoor je een harmonieuze plek creëert om te ontspannen.

Geniet van de esthetische pracht, want het groendak biedt een weelderig panorama dat de omgeving verrijkt. De biodiversiteit bloeit op met hoge grassen en bamboe, waardoor het groendak niet alleen jouw leefruimte vergroot maar ook een thuis wordt voor diverse plantensoorten en insecten.

Daarnaast fungeert de daktuin als een natuurlijke afscherming, waardoor je privacy behoudt met een vleugje groen. Het vangt niet alleen regenwater op, maar fungeert ook als een waterbuffer voor de omgeving, wat bijdraagt aan duurzaamheid en watermanagement. En last but not least, het groendak laat je de schoonheid van alle seizoenen ervaren, recht vanaf je eigen verhoogde groene oase. Ontdek de vele facetten van het groendak in Herentals en laat de natuur jouw leefruimte verrijken.

Genieten op een terras met een groendak te Herentals
Groendak te Herentals 1 jaar na aanleg van de daktuin

Aanplanten van de daktuin te Herentals

Dit groendak hebben we aangelegd met zorgvuldig geselecteerde pluggen planten en P9 planten. Zoals gracieuze grassen, kleurrijke geraniums en robuuste sedum.

Elke plant is gepositioneerd in een substraat laag die is afgestemd op zijn specifieke behoeften. Hierdoor ontstaat er een visueel contrast  tussen de hoogte van het substraat en de planten. De dikte van het substraat bepaalt niet alleen het uiterlijk maar ook de diversiteit van de beplanting. Hou er echter rekening mee dat een grotere substraatdikte ook resulteert in meer gewicht.

Genieten van een groendak dat niet alleen een visueel spektakel biedt maar ook een harmonieuze balans tussen variatie en draagkracht weet te bewaren.

Aanplanten van een groendak te Herentals

Laat je inspireren door de prachtige groendak projecten die we hebben gerealiseerd.

Bekijk foto’s van al onze referenties en ontdek de diverse mogelijkheden voor groendaken.
Verken de groene oases die we hebben gecreëerd en laat je eigen ideeën bloeien!

Zin om je eigen groendak aan te leggen, bestel onze doe het zelf groendakpakketten

Overweeg je een groendak voor je woning, bedrijfspand, garage, magazijn, of zelfs je kippenhok?

En wil je zelf de handen uit de mouwen steken?

Bij Groendak Antwerpen bieden we handige ‘Doe het Zelf’ groendak pakketten aan. Variërend van sedum cassetten tot biodiverse groendaken. Eenvoudig te bestellen per vierkante meter. Ga aan de slag. Vervang grijs door groen en geniet van de talloze voordelen van een groendak!

Onze groendak-pakketten worden compleet geleverd, inclusief beschermdoek, drainagematten, substraat en de gewenste sedum- of andere plantensoorten. Op deze manier voltooi je in één keer jouw groene dakproject. Maak van je dak een groene oase met Groendak Antwerpen!

Maak het realiseren van je groendak eenvoudig en efficiënt door een groendakpakket te bestellen via onze webshop. Ontvang alles wat je nodig hebt voor een prachtig groendak, rechtstreeks bij jou thuis geleverd.