Groendak onderhoud is afhankelijk van het type groendak.

Groendak onderhoud is afhankelijk van de substaat dikte.

Als je een extensief groendak hebt laten aanleggen op een professionele en hoogwaardige manier, dan hoef je er nauwelijks naar om te kijken. Door je groendak op de juiste manier te onderhouden, geef je alle planten de kans om mooi en duurzaam te groeien. Hierdoor zal je groendak altijd volledig tot zijn recht komen.

Het onderhouden van je groendak is afhankelijk van het type dak dat je hebt. Er is namelijk een verschil tussen extensieve en intensieve daken wat betreft het onderhoud dat ze vereisen.

Een extensief groendak zoals een sedumdak is onderhoudsarm. Dit betekent dat je slechts een minimum aan onderhoud hoeft te doen. Je kunt genieten van je groendak zonder je druk te maken over intensieve verzorging. De planten op een extensief groendak zijn geselecteerd op hun natuurlijke weerstand tegen droogte en vereisen daarom minder irrigatie en voeding.

Intensief groendak daarentegen vraagt meer onderhoud. Deze daken bieden ruimte voor een diversere en dichtere begroeiing, zoals struiken en zelfs bomen. Hierdoor is er meer zorg en aandacht nodig voor het behoud van de planten. Je moet ervoor zorgen dat ze voldoende water, voeding en snoei krijgen om gezond te blijven. Daarnaast is er mogelijk ook extra controle nodig om ongewenst onkruid te verwijderen.

Een semi intensief groendak zoals een sedum kruidendak of een natuurdak, ligt er tussen in.

Het is dus belangrijk om te weten welk type groendak je hebt en welk onderhoud het vereist. Door je extensief groendak op de juiste manier te verzorgen of je intensieve groendak regelmatig te onderhouden, zorg je ervoor dat je groendak altijd in optimale conditie blijft en je er langdurig van kunt genieten.

GROENDAK

ONDERHOUD

Groendak onderhoud omvat:

2 maal per jaar een onderhoud van je groendak is essentieel om de duurzaamheid en functionaliteit ervan te waarborgen. Door periodiek onderhoud zorg je voor een gezond groendak dat blijft bijdragen aan isolatie, biodiversiteit en de esthetiek van je omgeving. Vergeet niet het belang van groendak onderhoud voor een langdurige en optimaal presterende groene dakbedekking.

Hieronder een opsomming wat een voorjaar en een najaar groendak onderhoud omvat:

Ongewenst kruid

groendak onderhoud

Ongewenst kruid verwijderen. Grassen, grof kruid en boompjes drogen uit in de zomer deze -kan je best verwijderen.

Gevallen bladeren

Tijdens de herfst verwijderen van de bladeren, deze verstikken de plantjes tijdens de winter.

Regenwaterafvoer

Regenwaterafvoer nakijken of deze niet verstop geraakt door beplanting of vallende bladeren.

Bemesten

Onderhoud van een groendak meststoffen voor een mooi groendak.

Bemesting, afhankelijk van de beplanting is één tot twee keer per jaar voldoende. Volg de instructies op de verpakking.

Beplanting

Onderhoud van een groendak met sedumstekken

Vervangen van dode planten. Eventuele kale plekken kunnen makkelijk ingezaaid worden door sedum scheuten uit te strooien.

Substraat

substraat groendak voor onderhoud de ideale bodem van je groendak.

Indien naden van sedummatten zichtbaar worden kan u substraat toevoegen.

Besproeien

groendak na aanleg

Een sedumdak kan gerust enkele weken zonder water. De plantjes weerstaan de droogte wel maar een korte ‘regenpauze’ helpt ze om mooi te bloeien. Een paar korte sproeibeurten is beter dan overdadig besproeien.

Een goed groendak onderhoud zorgt voor een mooi groendak met een lange levensduur!

Onderhoud je groendak op regelmatige basis, betel je onderhoud pakket via de webshop.

Een groendak zelf aanleggen, bestel je groendak via de groendakwebshop.

Meer informatie over een groendak onderhoud kan u hier downloaden.