Dakisolatie advies: is uw dak voldoende geïsoleerd?

Ontdek waarom dakisolatie cruciaal is voor een energiezuinige woning. Meer dan 30% van de warmte ontsnapt immers via het dak! Met de Vlaamse dakisolatienorm van 2020 in gedachten, adviseren wij nooit een groendak op een onvoldoende geïsoleerd dak.

Leer waarom een goed geïsoleerd dak essentieel is voor energie-efficiëntie en ontdek hoe je jouw woning nog duurzamer maakt. Maak van dakisolatie een prioriteit voor een comfortabele én milieubewuste leefomgeving!

DAKISOLATIE

ADVIES

Dakisolatie advies via het internet.

Via een aantal websites kan iedereen zelf nagaan wat de score van het dak is. Steden en gemeenten hebben thermografische luchtfoto’s gemaakt die een duidelijker beeld van de situatie scheppen. Al zijn deze foto’s slechts een indicatie, toch brengen ze de daken die NIET geïsoleerd zijn goed in beeld.

Zoom in op uw dak

Alvast de link naar een aantal websites:

Antwerpen – Mechelen – Vilvoorde – Leuven

Hier zijn enkele tips om je dakisolatie te verbeteren:

  1. Controleer de huidige dakisolatie: Start met een inspectie van de bestaande isolatie om tekortkomingen te identificeren. Overweeg een upgrade als de isolatie verouderd is.
  2. Kies voor hoogwaardige materialen: Investeer in isolatiematerialen met een hoge isolatiewaarde. Materialen zoals glaswol, rotswol en isolatieplaten zijn uitstekende keuzes.
  3. Luchtdichtheid verbeteren: Verminder luchtlekken door kieren en scheuren te dichten. Een luchtdicht dak zorgt voor een efficiëntere isolatie en voorkomt warmteverlies.
  4. Dakisolatie vernieuwen: Overweeg een volledige dakrenovatie met moderne isolatietechnieken. Denk dan een een omkeerdak. Dakisolatie met een groendak als ballast kunnen ook een duurzaam en isolerend alternatief zijn.
  5. Professioneel advies inwinnen ivm de dakisolatie: Raadpleeg een isolatiespecialist voor professioneel advies. Zij kunnen de beste oplossingen aanbevelen op basis van jouw specifieke situatie.
  6. Ventilatie Optimaliseren: Zorg voor een goede ventilatie om vochtproblemen te voorkomen. Een goed geventileerd dak draagt bij aan een gezonde leefomgeving.
  7. Subsidies en Premies Benutten: Onderzoek beschikbare subsidies en premies voor dakisolatie. Overheidssteun kan de financiële lasten verlichten bij het verbeteren van de isolatie.
  8. Energiezuinige Dakramen en Deuren: Kies voor energiezuinige dakramen en deuren om warmteverlies te minimaliseren. Dubbel glas en thermische onderbrekingen zijn hierbij belangrijk.

Dakisolatie

Is je dak niet voldoende geïsoleerd

denk dan aan een omkeerdak.

Een isolatielaag met een groendak als ballast.

dakisolatie advies plaats een omkeerdak met een groendak als ballast

Een groendak laten plaatsen, vraag hier uw offerte aan.

Laat een offerte maken voor het aanleggen van een groendak.

Een groendak zelf plaatsen, bestel je groendak pakket via de webshop.

Een groendak zelf aanleggen, bestel je groendak via de groendakwebshop.